Hvorfor jeg drikker alkohol

  • Skrevet: 13.05.2017
  • Klokken: 15:54
  • Kategori: Blogg

Hallo alle sammen.

Dette innlegget kommer til å bli veldig personlig, men det er fordi dette er en ting jeg ønsker å ta opp. For å begynne fra starten da. Jeg er 25 år, jeg har ingen barn og ingen ansvar ovenfor andre enn meg selv. Jeg er langt over 18 år - hvilket vil si at jeg kan drikke når jeg ønsker. Jeg drikker ikke sprit eller vodka for det syntes jeg er grusomt. Jeg drikker enheter som har maks 13%. Hvem bryr seg om jeg tar meg en øl eller 2 på en mandag eller lørdag? Det er ingen som har noe med det enn meg og kun meg. 
Jeg deler mye av livet mitt på blant annet snapchat. Jeg har over 1000 folk som følger meg - hvorav ca halvparten er folk jeg har addet tilbake. Jeg har merket at det er nettopp en type bilde eller video folk har bitt seg merke i, og det er når jeg drikker. Det er ingen sin business, og hva er egentlig galt med å ta seg et glass vin en sen kveld på en mandag eller hvilken som helst dag uansett? Jeg er ikke alene om dette.


Jeg drikker for å ha det gøy. De som sier at man kan ha det gøy uten å drikke er selvfølgelig rett, men å komme på en fest hvor hele gjengen sitter drita full og du skal sitte edru er ikke alltid like kjekt. Fulle folk er irriterende og pågående. Da er det like greit og bare være en av de. En annen grunn til at jeg drikker er hvis jeg skal drikke med ukjente folk. Det er en veldig fin "icebreaker" og det slutter å være kleint. Alle som har vært full en gang vet at man blir mye mer snakkesalig av å ha litt innabords. 
Når vi snakker om snapchats osv hvor jeg kan dele et bilde av et ølglass - hvorfor er folk så snar med å konkludere at jeg sitter og blir snørre full hver eneste gang? Det er faktisk ikke sant. Jeg er voksen og jeg har lov til å kose meg på akkurat samme måte som resten av gjengen gjør. Jeg med store deler av min familiebakgrunn vet at alkohol kan være et problem, men så lenge man passer på seg selv - hva er problemet da?


Hvis det ennå ikke gir mening skal jeg sette det i et perspektiv hvor til og med en stein ville ha forstått det. Det er gjennomsnittlig 31 dager i en måned - right? og for å være så 'nøyaktig' som mulig sier vi at jeg drikker meg full annen hver helg. Det er da 2 dager hvor jeg er full. Som kanskje de fleste har fått med seg så har vi noe som vi kaller super onsdag i Stavanger, da kan vi få øl til 29,- og dette benyttet jeg meg mye av før men det har sunket drastisk. Faktisk så lite som til maks 1 gang i måneden. Så da er vi oppi 3 dager. Noen ganger har vi fantastisk vær og jeg som resten av Norges befolkning liker å ta en øl eller 2 i sola ute mens man prøver å få litt farge og noen ganger kan den gå litt langt - så vi kan si 4 dager da på en måned. Så disse 4 dagene her er veldig viktig å bite seg fast i? Det er 27 dager hvor jeg er edru, eller jeg er hvertfall ikke full eller brisen. Bare for kos.

Men altså, moralen jeg vil fram til da er at jeg har ikke noen å ta ansvar for og jeg syntes det er bedre at jeg kan leve livet før jeg en dag får et ansvar å ta meg av. Jeg sitter ikke å ruser meg på heroin og annet dritt. Jeg drikker alkohol som faktisk er fullt lovlig og jeg er ingen alkis. Jeg syntes selv ikke jeg drikker mer enn det andre gjør - og jeg kjenner folk som drikker mye mye mye mer enn det jeg gjør og det er folk som har barn osv. Bo under samme tak med meg så får du faktisk se hvor lite jeg drikker. Kanskje du ville blitt sjokkert siden jeg "drikker jo hver dag".

Ikke døm før man vet. Det er klart at man kan uttrykke sin bekymring, men det er ikke vits å komme med et utsagn om at man er en jævla alkoholiker når man ikke vet. 

Kanskje dette dro litt ut, men det var viktig for meg å si. Ha en fin lørdag alle sammen.

Drikk med måte. 

 

#alkohol #drink #blogg #blog #hverdag #jente #blogger #siljetorland

Fredrikke Gustavsen

13.05.2017 kl. 16:08
Sykt bra skrevet, folk som sier at man "må kunne ha det gøy uten alkohol" blir så teit, fordi ja - SELVFØLGELIG! Men for mange blir det enda gøyere med litt innabords, haha!

siljetorland.blogg.no

14.05.2017 kl. 16:35
Fredrikke Gustavsen: Takk for det. Alt er litt gøyere med alkohol :D

Thea

13.05.2017 kl. 16:13
Flott innlegg. Dette burde alle få med seg. Sånn på ekte. Du er så flink å få fram meninger :)

siljetorland.blogg.no

14.05.2017 kl. 16:36
Thea: Tusen takk <3

Caroline Torkelsen

13.05.2017 kl. 17:11
Flott innlegg! :D Er ikke andre sitt problem hvis du har deg et glass øl. Si hvis et mannfolk gjør det, så er det jo ingen som reagerer? Hvorfor skal ikke du kunne kose deg med et glass øl når du vil da? Er jo for all del ikke noe gale i det, i det hele tatt.

siljetorland.blogg.no

14.05.2017 kl. 16:36
Caroline Torkelsen: Helt enig. Folk burde lære seg å passe sine egne saker :)

Simen

13.05.2017 kl. 17:43
Trenger ikke alkohol for å ha det gøy, nei, man trenger ikke joggesko for å jogge heller, men det hjelper!

siljetorland.blogg.no

14.05.2017 kl. 16:36
Simen: Som jeg skulle sagt det selv :)

Anonym

14.05.2017 kl. 00:54
Det er faktisk bare 30 dager gjennomsnittlig per mnd. 365/12=30,41, som rundes av til 30 med standard avrundingsregler. ;)

siljetorland.blogg.no

14.05.2017 kl. 16:37
Anonym: Det er en dag fra eller til. Det spiller ikke så stor rolle. Er ikke det som er poenget :)

Hanne

17.05.2017 kl. 11:03
Jeg håper du får en super 17. Mai Feiring!

siljetorland.blogg.no

20.05.2017 kl. 16:45
Hanne: Det hadde jeg :)!
Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits